BK Leeuwentoren 2022

De vierde editie zit er weer op! Bedankt aan alle 60 ploegen of 192 spelers om opnieuw mee te doen. Het was opnieuw een plezier! Fairplay en speelplezier staan voorop! Hartelijk dank hiervoor.

Volgend jaar bestaat Leeuwentoren 5 jaar. Een verjaardagseditie dus … We kijken wat er mogelijk is en zullen ook voor volgend jaar de data tijdig doorgeven. Al 3 jaar op rij zijn we in de eerste week uitverkocht. Wie er tijdig wil bij zijn, graag de Facebookpagina van Leeuwentoren volgen voor alle laatste updates of bij vragen mailen naar info@leeuwentoren.be.

Het kampioenschap wordt gespeeld met het originele spel!!

Tot dan!

En nogmaals dikke merci!!

Stefaan & Adelien, Ties & Tiele

Extra info:

Hoe kan jij deelnemen?
– Je zoekt een ploeg van 2 (tot 4) spelers en je geeft die een leuke groepsnaam (minstens 1 volwassene, minimum leeftijd 12 jaar).
– Je schrijft je in (20 euro per ploeg). Je doet dit door over te schrijven naar BE39 7370 4839 0919 met vermelding van je groepsnaam, aantal spelers en de datum van de pouleavond. Graag een mailtje naar info@leeuwentoren.be of via de Facebookpagina van Leeuwentoren een berichtje.
– Je oefent de komende weken door een potje Leeuwentoren te spelen tegen vrienden en familie.

*** De inschrijving is enkel geldig na overschrijving! Max. 60 ploegen gaan van start! Wees er dus snel bij! *** Meer info: stefaan.vanoplynes@gmail.com of 0474/761766

Waar?

Dit jaar vindt het BK Leeuwentoren opnieuw plaats in sfeercafé St.-Christophe op de Poperingseweg 22 in Ieper. Dit wordt tevens ook de vaste stek voor Leeuwentoren deze zomer. Achteraan in de tuin werd een gezellige en knusse zomerbar opgericht. Lekker tafelen en gezellig samen zijn is hier het uitgangsbord.

Wedstrijdreglement (met het origineel spel)

Regel 1: De afstand tussen twee veldjes bedraagt 3,5 meter. (Van eiland tot eiland)

Regel 2: Wie mag starten? Van elke ploeg gooit 1 speler tegelijkertijd zo dicht mogelijk bij één van de twee voorste soldaten van je tegenstander (diegene bij het stokje), zonder hem omver te gooien. Wie dichtst gooit, mag beginnen.

Regel 3: De spelers van de ploeg die aan de beurt zijn, werpen elk om beurt éénmaal tot hun beurt voorbij is.

Regel 4: Bij een gelijke score na x-aantal wedstrijden tussen twee ploegen wordt er gekeken naar: – 1) De gewonnen opzet – 2) Het aantal soldaten dat de winnende ploeg overhoudt na elke wedstrijd. (bv. 3 soldaten over = 3 punten) Zo worden alle punten per gewonnen wedstrijd in de poulefases opgeteld.

Regel 5: Er wordt in een boogje onderhands gegooid. Het is de kunst zoals bij petanque om er mooi op te gooien en niet rechtdoor te kogelen. Zo blijft het spelplezier voor iedereen en wordt er niemand onnodig geraakt.

Prijzenpot

Voor alle finalisten wordt er opnieuw voor maar liefst 800 euro aan prijzen uitgedeeld. De top 3 krijgt daarbovenop nog een extra prijs, een medaille, een beker en eeuwige Leeuwentorenroem.

Winnaars BK Leeuwentoren 2019

1. 404 Error (Ieper)
2. Kubbido’s 1 (Wevelgem)
3. De ware vrienden (Wevelgem)

Winnaars BK Leeuwentoren 2020

1. Legen wait for it daddy’s (Ieper)
2. Team Ichiban (Kortrijk)
3. Team Jarre&Gil (Tielt)

Winnaars BK Leeuwentoren 2021

  1. Smetvrees 2 (Rumbeke/Menen)
  2. Error 404 (Ieper)
  3. De Leeuwestoters (Tielt/Izegem)

Winnaars BK Leeuwentoren 2022

  1. Smetvrees 4 (Rumbeke/Menen) (Smetvrees 2 van vorig jaar)
  2. Legen wait for it daddy’s (Ieper)
  3. De Champagneboeren (Harelbeke//Meulebeke)